RobinHus’ guide til gode boligbilleder
Et godt udgangspunkt
Inden du eller en fotograf begynder at tage billeder, bør du sørge for, at din bolig er ryddet op og ser indbydende ud. Det indebærer at fjerne alle småting fra badeværelse og køkkenbord og generelt at rydde op i alle rum. Jo mere du får ryddet op, jo roligere og bedre vil dine boligbilleder blive.
Lys
Indendørs billeder - Undgå at tage de indendørs billeder i skarpt solskinsvejr, da det vil kaste skygger og give modlys. En let overskyet dag er ideel til indendørs billeder. Tag billederne midt på dagen, hvor der er mest muligt naturligt lys. Tænd også lamperne, selvom det er midt på dagen. Det gør lyset jævnt, og det giver lys til mørke kroge. Træk gardiner/persienner fra alle vinduerne så der kommer mest muligt naturligt lys ind i rummene.
Udendørs billeder - Vælg en dag med skyfri himmel og solskinsvejr til de udendørs billeder. Hav altid solen bag dig, når du fotograferer.
Den rette vinkel
Overvej for hvert rum hvilken vinkel, der er bedst at fotografere fra. Fotografér fra hjørnerne, for at få mest mulig rumfornemmelse med. Når billedet tages, bør man sidde knælende på gulvet – så kameraet er ca. 130 cm over gulvhøjde. Tag ikke billedet stående, for så vil du komme til at vinkle kameraet nedad og det giver ikke et godt resultat – de røde linier i billederne nedenfor viser, hvordan det gør motivet skævt. Dette er også årsagen til, at fotografen bruger et fotostativ. Prøv at få vinduer og et kig ind til næste rum med på billedet, da det giver mere lys og rumfornemmelse.
Format og størrelse
Undgå så vidt muligt højkantsbilleder. Vandrette billeder passer bedst til boligannoncen, og du fanger som regel mere af rummet, end et billede på højkant gør. Ideelt set bør formatet være 3:2 og billedet bør fylde 827 x 551 pixels. Billedet må gerne være større, så skalerer vi det automatisk ned.
Korrekt vandret hældning
Når du tager billeder, så pas på med ikke at komme til at hælde kameraet til den ene eller den anden side, da det vil give skæve billeder, som ikke ser optimale ud.
Professionel hjælp
Den nemme vej til gode boligbilleder går gennem den professionelle fotograf. En fotograf har bl.a. fotostativ og vidvinkel og kan derfor indfange hele rummet og få mere lys i billederne. Vores professionelle Fotopakke er inklusiv plantegning. Du kan ringe til os på 33 11 10 06, hvis du gerne vil høre mere om den professionelle fotopakke.